Bár Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is Fernando Alonso második bajnoki éve után mutatkozott be a Forma-1-ben, ők már négy-négy címnél tartanak, miközben a spanyol 2006 óta nem tudott újra a csúcsra érni. Azért még nem adta fel, a 36 éves versenyző reméli, hogy jövőre, az immár Renault-val hajtott McLarennel újra az élen küzdhet.

“Nagyon szerettem volna hosszabban küzdeni vele és megverni” – mondta a Mexikói Nagydíjon Hamiltonnal folytatott csatájáról. “Hogy beérhetem-e Hamilton és Vettel négy bajnoki címét? Megpróbálom! Remélem, hogy egyenlő feltételek mellett küzdhetünk majd. Tény, hogy 2006 óta nem győztem, de úgy gondolom, négy vagy öt cím is összejöhetett volna, egy akár a közelmúltban is.”

“Alig várom már, hogy a Renault-motorral teszteljek. Az elmúlt időszak nagyon frusztráló volt, próbára tette a türelmet, de szerintem jövőre nagyon versenyképesek leszünk. Mexikóban láthattuk, hogy Verstappen nagyszerű versenyt produkált a Renault-val” – utalt a Red Bull-os holland sima győzelmére.

Nagy kérdés persze, hogy a gyári csapat és a Red Bull mellett hol áll majd a McLaren.

“Nehéz ezt megtippelni, ugyanis most nincs összehasonlítási alapunk, de jó az előérzetünk. Kívülről nézve a motor jónak tűnik. Az elmúlt hétvégéken a McLarennél új aerodinamikai fejlesztéseket vetettünk be, amik be is váltak, szóval minden hozzávaló meglehet a jövő évre. Hogy ez elég lesz-e? Nagyon remélem, hogy jövőre már Hamilton ellen küzdhetek a bajnoki címért!”