Anglia

The Independent: “Hamilton egyszerűen a legtehetségesebb pilóta ebben a sportágban.”
The Guardian: “Hamilton negyedik vb-címével minden idők legnagyobb brit autóversenyzője lett.”
The Times: “Ez volt Hamilton idei leggyengébb futama, de még így is az övé lett a dicsőség.”
Daily Mail: “Hamilton biztosan nem ilyen ünnepnapot kívánt magának, ő sosem vágyott a kilencedik helyre. Valahogy túljutott egy ütközésen, egy defekten és az utolsó helyen is, és ő lett a nap hőse.”
The Sun: “Miközben Mexikó a halottak napját ünnepelte, Hamilton rémálomszerűen kezdte a versenyt, és az első kör végén az utolsó helyen találta magát. Mégis túlszárnyalta Sir Jackie Stewart három vb-címből álló brit rekordját.”

Németország

Bild: “Hamilton köszönetet mondott Istennek, a családjának és a csapatának, de igazi vesszőfutáson ment át a negyedik diadalig. Az elmúlt hetekben kiharcolt előny révén azonban a kilencedik hely is elégnek bizonyult.”
Süddeutsche Zeitung: “A rajt utáni ütközést követően Hamilton és Vettel is próbált feljebb zárkózni, s előbbi végül utolérte a vb-címek számában riválisát.”
Stuttgarter Nachrichten: “Vettel azért sem tudta megakadályozni Hamilton újabb diadalát, mert nem taktikázott elég okosan a Mexikói Nagydíj elején.”

F1: “IV. Lewis, a sebesség és a dőzsölés királya” 1

Olaszország

Gazzetta dello Sport: “Vettel csalódottan értékelte negyedik helyét, amely kevés volt ahhoz, hogy nyílt maradjon a verseny. Hamilton eldöntötte a játszmát, a német ráébredt a keserű valóságra.”
La Repubblica: “Mexikóban megkoronázták Hamiltont, aki belépett a legnagyobbak klubjába.”
Corriere della Sera: “IV. Lewis, a sebesség és a dőzsölés királya.”

Franciaország

Le Figaro: “Hamilton szezonja isteni áldás alatt zajlik. A brit pilótát tehetsége vezette sikerre.”
L’Equipe: “Érdekes koronázás. A Mercedes pilótája győzelemről álmodott, de meg kellett elégednie a kilencedik hellyel, hogy megszerezze negyedik vb-címét.”

F1: “IV. Lewis, a sebesség és a dőzsölés királya” 2

Ausztria

Die Presse: “Mivel Vettel csak időnként tudta Hamiltont úgy provokálni, mint tavaly Nico Rosberg, két futammal a vége előtt a brit lett a világbajnok.”

Svájc

Neue Zürcher Zeitung: “Hamilton megelőzte példaképét, Ayrton Sennát, és egy szintre került Alain Prosttal és Sebastian Vettellel. Azzal a Vettellel, aki a nyár közepén még vezette a pontversenyt, de a Ferrari hihetetlen pechszériája miatt nyolc hét alatt mindent elvesztett. Hamilton saját bevallása szerint élete formájában van, táncol alatta az autó, és egy bajnok könnyedségével versenyez.”