Úgy tűnt a 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj időmérő edzésén, hogy Max Verstappen érinthetetlen és a holland megszerzi pályafutása első rajtelsőségét, hiszen 1:16.574-es ideje messze jobb volt mindenkinél a Q3 első felében.

Csakhogy az utolsó körök során Sebastian Vettel is briliáns kört futott és 0,08 másodperccel a redbullos elé került, megszerezve pályafutása 50. rajtelsőségét, amelyről így nyilatkozott később:

„Nem igazán tudom, mit mondhatnék, jó nagy szám. Nagyon boldog vagyok. Az időmérő előtt nem látszott ez” – kezdte, majd így folytatta:

„Magamat is megleptem ezzel. Minden edzésen a legjobbat próbáljuk összehozni. Az időmérők számunkra elég nehezek, de nagyon reménykeltő, amikor működnek a dolgok – mint ma is. Tényleg nagyon boldog vagyok a körömmel, amit összehoztam ma. Úgy vélem ez a pillanat többet jelent, mint egy szám, de az biztos, hogy nagyszerű eredmény.”

F1: Vettel magát is meglepte 1Vettel tovább fejtegette gondolatait arról, hogy nem egy könnyű siker volt ez, egyáltalán nem volt biztos benne, hogy fogást találhat a brillírozó Verstappenen.

„Rendkívül gyors volt a Q2-ben. Amikor négy tizeddel gyorsabb volt, mint bárki más… hát az elgondolkodtató…, hogyan tudom én megcsinálni? Tudtam, hogy ha az első szektorban minden rendben van, akkor sokkal nagyobb az esélyem. Végül működött, elégedett voltam az első szektorommal és arra már tudtam építkezni” – mondta a ferraris, de azt is elárulta, hogy egy hajszálon múlt a siker.

„Volt egy kalandom a hatos kanyarban, majdnem elvesztettem az irányítást, de visszakapcsoltam egyes fokozatig, és sikerült úgy átjutnom, hogy időt veszítettem volna. Onnantól kényelmesen tudtam hajtanai a kör végéig. Amikor áthaladtam a célvonalon és láttam az időmet, azt gondoltam ez szoros lesz, de talán elég lehet. Nem tudtam mit csinálnak a többiek, úgy gondoltam javult a pálya kissé…, majd amikor bemondták, (hogy megvan a pole), …hát felrobbantam az örömtől az autóban.”

A Ferrari másik versenyzője, Kimi Räikkönen nem volt ilyen ügyes, szenvedett a tapadással és végül csak ötödikként zárt.