Daniel Ricciardo azt mondta, hogy tehetetlennek érzete magát a 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj zavaros időmérő edzésén. Miközben csapattársa éppen pályafutása első rajtelsőségért harcolt, az ausztrál szenvedett a tempóval és nyolc tized másodperccel lassabb volt. Végül hetedikként zárt az időmérőn, Esteban Ocon mögött.

„Ez egyszerűen arról szólt, hogy nem értettük, hogy mi van a tapadással. Nem nyúltunk az autóhoz tegnap óta, úgy hagytunk az, ahogy volt és minden alkalommal, és mégis amikor elhagytam a garázst nem volt tagadás” – mondta Ricciardo.

„A Q3-ban kísérleteztünk extra melegítőkörrel , hogy valamit javítsunk a gumikon, de mintha csak  elvesztettük volna  dobozt, amiben a tapadás volt”

F1: Ricciardo tehetetlenül szenvedett 1„Néha előfordul, hogy olyan szett abroncsot kapunk, amelyet nem lehet munkára bírni, vagy nem melegszik fel megfelelően, így veszítesz egy kis időt, de most minden menetben ugyanaz a történt. Szóval szomorú vagyok, de biztos vagyok benne, hogy találunk majd valamit. Ám ez még nem teszi könnyebbé a helyzetet. ”

Az ausztrál pilóta hozzátette, hogy az még inkább összezavarta, hogy az utolsó szabadedzésen képes volt versenyképes köröket futni, pedig akkor még hidegebb volt a pálya, mint az időmérőn.  Ricciardo a problémák ellenére hisz benne, hogy a dobogóra kerülhet.

„Ha kitaláljuk a megoldást és visszaszerezzük a kocsit, amilyen az a hétvége nagy részében volt, akkor még versenyben lehetünk a dobogóért vasárnap.”