Max Verstappen több nap alatt sem látta be, hogy jogosan kapott büntetést kanyarlevágás miatt az Amerikai Nagydíjon, még csütörtökön is arról beszélt, hogy fenntartja korábbi véleményét.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting a Mexikói Nagydíj helyszínén külön sajtótájékoztatót tartott arról, hogy miért is kapott büntetést a holland pilóta, és azt is jelezte, hogy az idiótázás miatt elvárna egy bocsánatkérést.

Sebastian Vettel tavaly éppen Mexikóban mondott csúnyákat a rádióban Whitingra, a német azonban rögtön másnap írásban bocsánatot kért, noha a rádiózás tartalma nem is tartozna feltétlenül a nézőkre.

“Sebastian bocsánatot kért, Max viszont eddig nem tette. Pedig jó lenne, ha megtenné” – üzent Whiting csütörtökön Verstappennek, aki ennek hatására belátta, hogy ideje visszavonulót fújni.

Verstappen az Instagramon kért bocsánatot. “Szeretnék még egyszer elnézést kérni az Amerikai Nagydíjat követő szóhasználatomért” – írta Verstappen. “Tudom, hogy amit mondtam, nem volt megfelelő, és nem egy konkrét személy ellen szólt.”