A Red Bull 2020 végéig szerződést hosszabbított Max Verstappennel, Daniel Ricciardo szerződése viszont a jövő év végén lejár. Az ausztrált nem aggasztja, hogy míg csapattársa jövője biztos, ő a piacon lehet jövőre.

Ricciardo célpontja a Mercedes lehet, ahol Valtteri Bottasszal csak egy évre hosszabbítottak szerződést, így 2019-ben lehet üres hely Lewis Hamilton mellett. Paddockbeli pletykák már el is dőlt a kérdés, az ausztrál a Mercihez tart.

Christian Horner Red Bull-főnök szerint fennáll a veszélye annak, hogy a Ferrarinál vagy a Mercedesnél Ricciardo csak második számú pilóta lehetne, de ő nem tart ettől – és Hamiltontól sem.

“Amíg Lewis a csúcson van, addig szeretném vele összemérni az erőmet” – mondta Ricciardo. “Olyan szerződést meg úgysem érnék alá, amely szerint a csapattársamat kellene támogatnom.”

Hamiltont Mexikóban már szembesítették is a pletykákkal. “Daniel fantasztikus versenyző, megtiszteltetés lenne ellene versenyezni” – fogalmazott a leendő négyszeres világbajnok.

“Nagyszerű karakter, és mindig jó hangulatot visz a csapatába. Érdekes, menő lehetőség, állok elébe. Nem feltétlenül a legjobb dolog mellettem versenyezni, de egyes esetekben nagyon jól sülhet el, mert segít a fejlődésben.”