Hivatalos megerősítés még nincs, de nagyon úgy fest, hogy a McLaren-Honda mindkét versenyzője, Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne is a rajtrács végéről indul majd a Forma-1-es Mexikói Nagydíjon, újabb motorcserék miatt.

Ezúttal inkább taktikai döntésről van szó, a végtelen egyenesével a McLarennek amúgy sem kedvező helyszínen nyelik le a büntetést, hogy aztán az idény két utolsó jobb eredményekkel kecsegtető helyszínén, Brazíliában és Abu-Dzabiban már ne bukjanak rajthelyeket.

“Úgy gondolom, sajnos megint motort kell cserélnünk, így a végéről rajtolunk. Ez a pálya talán amúgy sem a legjobb a csomagunk számára, nem számítunk rá, hogy igazán versenyképesek leszünk, szóval itt lehet érdemes megkapni a büntetést, az új motorral befektetünk Brazíliára és Abu-Dzabira. Ha már az utolsó helyről rajtolunk, akkor érdemes minden elemet frissre cserélni, szóval azt hiszem, kapunk rendesen” – nyilatkozta Alonso csütörtökön Mexikóvárosban.

Vandoorne sem tudott még biztosat, de Alonsóhoz hasonlóan arra utalt, hogy teljes motorcsere lesz, így 35 helyes hátrasorolást vár vasárnapra.