A Red Bull versenyzője, Daniel Riiciardo teljesítette a leggyorsabb kört a 2017-es Forma-1 Mexikói Nagydíj 2. szabadedzésén. A mindig mosolygós pilótához a vasárnap már egy ötödik hellyel is világbajnok Lewis Hamilton és Max Verstappen volt a legközelebb.

Kissé zaklatottan indult a 2017-es Mexikói Nagydíj második szabadedzése. Romain Grosjean első felvezető körének végén a célegyenesre ráfordulva levált autója bal hátsó gumijának futófelületének egy része. A Haas versenyzője megpördült, de tovább tudott menni. Bár a gumi egyben maradt, a kirobbanó darabok számos elemet leszakítottak a versenyautóról. Az időmérőt megállították piros zászlóval, mert apálya tele lett törmelékkel. Nem járt túl jól a francia pilóta, hiszen az első szabadedzést is kihagyta, akkor Antonio Giovinazzi vezetett helyette.

F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 1
F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 2

F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket

F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket

F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 7
F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 8
F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 9
F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 10
Fotó megosztása:

Később is akadtak gondok a napsütéses edzésen. Az elsősorban versenyszimulációt végző versenyzők közül többen is hibáztak. Carlos Sainz, Lance Stroll, Brendon Hartley is megpördült. Lewis Hamilton is így járt, szerencséjére sikerült megállítani az autót, mielőtt az a falnak ütközött volna. Úgy tűnt, a brit pilóta hibázott, túl hamar léphetett a gázra a kanyarkijáraton és „elvesztette az autó hátulját”.

Sebastian Vettelnek különös kalandja volt. A rádión azt mondta, hogy valami marja a fenekét, lelassított, majd visszahajtott a bokszba, ahol a kocsiból kiszállva valami fehér folyadék nyoma volt az overallján. Átöltözött, majd folytatta az edzést, végül negyedik leggyorsabbként zárt. Az első edzéshez hasonlóan ezúttal is jól teljesített Fernando Alonso, aki kihasználhatja, hogy a McLarennek fekszenek a mexikóihoz hasonló nagy szárnyállású beállítást igényló pályák. A futam persze más lesz, hiszen a rengeteg büntetés miatt a mezőny hátsó feléből indul majd.

A 2017-es Mexikói Nagydíj 2 időmérő edzésének eredménye:

F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 11

Így alakultak a legnagyobb sebességek az edzésen:

F1: Ricciardo verte a vb-esélyeseket 12