A mercedeses Lewis Hamilton korábban meglebegtette, hogy az USA-ban a feketék hátrányos megkülönböztetése, a velük szembeni visszaélések elleni tiltakozásként a sportesemények előtti himnusz alatt féltérdre ereszkedő sportolókhoz hasonlóan tehet majd a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon.

A grenadai gyökerekkel rendelkező, brit állampolgár Hamilton ilyen húzását egyesek képmutatásnak, fontoskodásnak értékelnék, emellett a Mercedesnél sem néznék jó szemmel, ha a pilóta a márka színeiben tenne politikai állásfoglalást egy ilyen, az USA-t komolyan megosztó kérdésben, így a versenyző Austinban nem kerülhette el az erre vonatkozó kérdést.

“Nincs ezt illető álláspontom, nincs ilyen jellegű tervem” – mondta, amikor arról kérdezték, vasárnap letérdel-e a himnusz alatt.

F1: Hamilton nem készül letérdelni 1

“Sok amerikait ismerek, sok itt élő fekete és fehér emberrel beszélgettem. Elég jó rálátásom van arra, mi történik az USA-ban, hogy mi az emberek véleménye erről a szerintem nagyszerű mozgalomról. Azért posztoltam róla, mert nagyra tartom ezt a kezdeményezést. Nagy támogatója vagyok” – magyarázta.

“Bármi is történjen az országban, számomra az a legfontosabb, hogy itt is győzzek. Ez az elsődleges. Azért vagyok itt, hogy győzzek, erre koncentrálok, nem fogom hagyni, hogy a téma körüli baromságok magukkal rántsanak, letérítsenek a világbajnoki cím felé vezető útról. Keményen megdolgoztam azért, hogy itt lehessek, és bár megvan a véleményem a helyzetről, pillanatnyilag nem tervezek semmit.”