A McLaren Hondától való elválását és a 2018-tól élő Renault-partnerséget már jó egy hónapja bejelentették, ám az egészen mostanáig lógott a levegőben, hogy mi lesz az idén lejáró szerződésű Fernando Alonsóval.

Ma végre eldőlt: az Amerikai Nagydíj előtt bejelentették, hogy a kétszeres világbajnok spanyol 2018-ban is marad a csapatnál. A 2018-as idény említése arra utal, hogy Alonso azért nem kötelezte el magát hosszan, nyitva akarja tartani a lehetőségeit 2019-re.

A hírt egy fura videóban erősítették meg, amelyben a McLarennél mindenki spanyolul tanul:

“A szívem mindig is azt súgta, hogy maradjak, tényleg otthon érzem magam itt. Fantasztikus csapat, hihetetlen emberekkel, meleg, barátságos atmoszférával, amilyet sehol máshol nem tapasztaltam a Forma-1-ben. Nagyon örülök, hogy itt versenyezhetek.”

“Ugyanennyire fontos, hogy a McLarennél megvan a műszaki és az anyagi háttér is ahhoz, hogy igen gyorsan futamokat és világbajnoki címet nyerjen. Bár az elmúlt pár év nem volt könnyű, azt sosem felejtettük el, hogyan kell győzni, én pedig hiszem, hogy hamarosan újra győzni is fogunk.”

F1: Bizarr videón jelentették be Alonso hosszabbítását 1

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier így beszélt a szerződéshosszabbításról:

“Fernandónál jobb versenyzőt nem is kívánhatunk, ha arról van szó, hogy vasárnap hozza az eredményt, szerintem a Forma-1-ben mindenki osztja ezt a nézetet. Számomra mindig világos volt, hogy szereti ezt a csapatot, és a szíve mindig a maradás mellett volt.”

“A mai bejelentés bizonyítja, hogy elkötelezett, hogy a McLaren pilótájaként versenyezhessen és győzhessen, és bár az elmúlt években nem rejtette véka alá a frusztrációját, úgy érezzük, a jövő évre versenyképes autót adhatunk neki.”

“A versenyzői felállás változatlansága egy apró, de fontos eleme annak, hogy a csapat megőrizhesse a lendületét, szerencsések vagyunk, hogy Fernando és Stoffel párosával pedig – amely szerintünk az F1 legjobbja – nyithatunk új fejezetet.”