Kiegyensúlyozott formájának és a Ferrari pechsorozatának köszönhetően a mercedeses Lewis Hamilton a nyári szünet vége óta 14 pontos hátrányból 59 pontos pontos előnyt csinált a világbajnokságban, papíron akár már a hétvégi Amerikai Nagydíjon is behúzhatja a negyedik Forma-1-es bajnoki címét, ha jól teljesít, miközben Sebastian Vettel valamiért újra nem hoz jó eredményt.

Hamilton tavalyi legyőzője, a 2016-os világbajnoki cím megszerzése után visszavonult Nico Rosberg kíváncsian figyeli az idei küzdelmet, és bár ő is volt csapattársát látja a befutónak, arra figyelmeztet, hogy az angolnak most nem szabad hátradőlni, csakis a végső győzelemre koncentrálhat.

“Hihetetlen szériája van, miközben Sebastian Vettelt még az ág is húzta” – kezdte az osztrák Kronen Zeitungnak adott interjújában. “Lewis elképesztő egyenletességgel versenyez, ezt nem könnyű hétvégéről hétvégére fenntartani.”

Rosberg: Hamilton most nem lazíthat 1

Amikor Hamilton és Vettel összehasonlítására kérték, a német így felelt:

“Azt mondanám, hogy egykörös tempóban Lewis jobb egy kicsit. Viszont gyenge pontja az érzelmi hullámzás, ebben Sebastiannál látok egy kis előnyt. Ezen a szinten pedig a kis dolgok is sokat számítanak.”

“Ha valami zavarja az embert, ha valami másra fordít energiát, az kibillentheti. Tavaly ez történt Lewisszal, amikor a sajtótájékoztatós Snapchat-ügy volt és balhéba keveredett a felbőszített médiával. Elfecsérelt energia volt, főképp a bajnokság döntő szakaszában. Bármi ilyesmi megtörheti a koncentrációt.”

“Semleges vagyok, de a Forma-1 rajongójaként azt mondom, rossz, ami Japánban történt. Mindenki szeretett volna utolsó pillanatig tartó küzdelmet látni. Biztos vagyok benne, hogy még Lewis is élvezte volna a legvégéig tartó csatát. De mindegy is, a Mercedes és Lewis még most sem dőlhet hátra.”