A ferraris Sebastian Vettel 14 pontos előnnyel ment a nyári szünetre, azóta viszont nagyot fordultak a dolgok: a mercedeses Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon átvette a vezetést, majd a Scuderia számára katasztrofálisan sikerült három ázsiai hétvége után már 59 ponttal vezet a német előtt úgy, hogy a maradék négy fordulóban maximálisan 100 pont szerezhető.

Hamilton volt csapattársa, a tavalyi bajnok Nico Rosberg úgy véli, innen már nehéz lesz megverni az angolt, de bízik benne, hogy Vettel mindent belead, egészen az utolsó pillanatig.

“A Ferrari mindig képes felállni. De Sebastiannak most már nagyon nehéz a helyzete, Lewis nagyon lendületben van, minden neki kedvez” – mondta a BBC-nek a német.

“Sebastiannak csodára lenne szüksége a felzárkózáshoz, de igazi küzdő, nem fogja feladni. A szezon vége is izgalmas marad, meglátjuk, meddig képes kitartani!” – tette hozzá.

Hamilton a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon már bajnok lehet, ha győz, míg Vettel nem lesz legalább az 5., lezárul a világbajnokság. Hamilton egy austini 2. hellyel is bajnok lehet, ebben az esetben riválisának legfeljebb a 9. helyen szabad befutnia.