Sebastian Vettel zsinórban két műszaki hiba miatt 59 pontos hátrányba került Lewis Hamiltonnal szemben az idei bajnokságban, innen pedig szinte lehetetlen nyerni négy futammal a zárás előtt.

Jenson Button szerint tagadhatatlan, hogy Hamilton némi szerencsével nyeri meg az idei bajnokságot, tavaly viszont ő volt balszerencsés a Nico Rosberggel szembeni csatában.

“Nagyon jelentős a pontkülönbség, és ugyan ebben a sportban gyorsan tud fordulni a kocka, a Mercedes megbízhatóságban nagyon erős volt idén” – mondta Button.

“Mondhatjuk, hogy Lewisnak megvolt a szerencséje, ami tavaly nem, szóval kiegyenlítődtek a dolgok. Tavaly nagyon balszerencsés volt, az idén pont fordítva történtek a dolgok.”

Hamiltonnak tavaly kétszer kellett a mezőny végéről indulnia műszaki problémák miatt, de ez a Mercedes ereje miatt igazán komoly hátrányt nem jelentett számára. Az annál inkább sorsdöntőnek bizonyult, hogy a Maláj Nagydíjon biztosan vezetett, amikor elfüstölt alatta az autó, innen pedig Nico Rosbergnek elég volt a biztos célba érésekre figyelnie.