Lewis Hamilton nagyjából sima rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Forma-1-es Japán Nagydíjon, az angol csak az utolsó körökben érezte fenyegetve magát, amikor Max Verstappen erős tempóval zárkózott fel rá, miközben ő vibrációt, rezgést tapasztalt a motor irányából.

A futam után a Mercedesnél azt mondták, az erőforrással semmi gond, Hamilton csak a pillanat hevében képzelte a dolgot.

“Semmi hibát nem láttunk a motoron, minden adatot megnéztünk. Én azt feltételezem, hogy amikor az ember vezeti a versenyt, a fő ellenfele pedig kiesett, elkezd képzelődni. De ugyanez igaz ránk is a pit wallon és a garázsban. Mindannyian csak a futam végét vártuk már” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff.

Később maga Hamilton is megerősítette, hogy inkább az aggodalom és az elővigyázatosság beszélt belőle, nem hiszi hogy elromlott a motor:

“Nem gondolom, hogy baja lenne a motornak. Egyszerűen csak éreztem pár dolgot, ilyenkor pedig érdemes szólni a csapatnak, mielőtt a megbeszélésre elfelejteném. Annyi mindent állítgatunk, a turbó is fura hangokat tud adni, mindig vannak fura rezgések, szóval bízom benne, hogy nincs baj. Egyszerűen csak nem szereti a otor a rövid váltásokat, erről lehetett szó.”