Nico Rosberg a 2016-os világbajnoki cím megnyerése után pár nappal váratlanul bejelentette visszavonulását, a Mercedes pilótája kétéves szerződésnek, sokmilliós fizetésnek intett búcsút, hogy inkább a családjával tölthesse az idejét és a Forma-1-en kívüli életben keressen új kihívásokat.

A 31 éves német azért nem szakadt el teljesen az F1-től, már a téli teszten felbukkant, majd a Monacói Nagydíjon is felbukkant vendégként és futam utáni kérdezőként. A Japán Nagydíjon újra ott lesz a paddockban, ráadásul dolgozni fog, a brit Sky Sports csapatát erősíti majd szakkommentátorként az előző három évben Szuzukában mindannyiszor pole-t szerző, tavaly a futamot is megnyerő Rosberg.

“Nagy örömmel jelentem be, hogy a hétvégén Japánban a Sky F1 csapatának tagja leszek. A visszavonulásom óta csak egy pár futamon voltam ott, örömmel térek vissza. 2016-ban szép győzelmem volt a pályán, alig várom, hogy megoszthassam a Szuzukát illető tudásomat és emlékeimet. Imádom a pályát és az ottani szurkolókat, lenyűgözőek. Nagyszerű alkalom lesz ez, hogy köszönetet mondjak a japán szurkolóknak az évek során kapott támogatásért” – nyilatkozta Rosberg.