A múlt hétvégén a szepangi paddockban – talán a futamgyőzelemnek is köszönhetően – újra lendületet kaptak a találgatások arról, hogy Max Verstappen a jövő év után elhagyja a Red Bullt.

Állítólag a Mercedes és a Ferrari is 25-30 millió dolláros fizetéssel csábítaná a hollandot, akinek édesapja, Jos kimondottan figyel arra, hogy vele ellentétben fia a lehető legjobb helyre kerüljön az F1-ben, hogy lehetősége legyen nyerni (a Red Bull kilátásai pedig nem túl rózsásak ezt illetően a következő 2-3 évre).

Emlékezetes, hogy a Mercedes már Forma-3-as korában ajánlatot tett Verstappennek, azonban F1-es ülést a Red Bull-lal ellentétben nem tudtak neki ajánlani, végleg azonban nem mondtak le róla – Valtteri Bottasszal is okkal hosszabbítottak csak egy évet, 2019-re nyitva tartják a lehetőséget.

A Ferrarinál szintén lehet üresedés, hiszen Kimi Räikkönen újabb szerződése is csak 2018 végéig él, bár egyesek szerint Sebastian Vettel nem igazán szeretne feltörekvő sztárt maga mellé, főleg nem az elmúlt két évben vele többször incidensbe keveredő Verstappent. A négyszeres bajnok német óvatosan fogalmaz, de arra utal, hogy nem lenne gondja az ifjonccal:

“Úgy gondolom, a Forma-1-ben készen kell állni arra, hogy bárki ellen kiállj. Max még elég fiatal, sokkal több ideje van, mint nekünk, de ki tudja. Nekem tovább tart a szerződésem, mint az övé, de az F1-ben bizonyos dolgokhoz több idő is kell. És sok minden változhat még, szóval nincs értelme ennyire előre tekintenem. Pillanatnyilag nyugodt vagyok, jól érzem magam a csapatnál, mert az idei évre és a jövő évre is világos a helyzet” – magyarázta Verstappen esetleges ferraris igazolásáról.