A Ferrari két óriási ziccert hagyott ki egymás után: a vörös autó Szingapúrban és Malajziában is igen erős volt, míg a Mercedes mindkét helyen küszködött, ennek ellenére az előbbi helyszínen Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen rajtbaleset miatt azonnal kiesett, Szepangban pedig motorhibák miatt mentek füstbe a győzelmi esélyek (Vettel műszaki hiba miatt nem kvalifikált, végül a 20. helyről rajtolva a 4. lett, Räikkönennél a start előtt adta meg magát az erőforrás, elindulni sem tudott a 2. rajtkockából).

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne természetesen nem elégedett, hétfőn egy olaszországi rendezvényen keményen nyilatkozott:

“Tegnap mindkét Ferrari győzhetett volna. Ez tény. Szingapúrban is így lehetett volna, ez is tény. Ahogy az is, hogy vannak problémáink az erőforrásokkal, ugyanis fiatal csapat dolgozik rajtuk, de azért is, mert az alkatrészek minősége elmarad a versenyzés által megkívánttól” – magyarázta az olasz-kanadai üzletember.

“Reagálunk, dolgozunk a problémán. Szinte csoda, hogy a Maláj Nagydíjig nem volt baj. Szóval dolgozunk a minőség-ellenőrzésen, néhány átszervezést is elvégzünk. Dühít, hogy a versenyeken ilyen problémáink lehetnek. Nem nagy gond, ha a gyárban adódik ilyen hiba, de az nagyon gáz, ha a második rajtkockából nem tud elrajtolni az autó. Az ember csak tépi a haját” – folytatta.

A Maláj Nagydíj után, öt fordulóval a vége előtt a Ferrari 118 pontos hátránnyal áll az éllovas Mercedes mögött a konstruktőri bajokságban, míg Sebastian Vettel 34 pontos lemaradással a 2. Lewis Hamilton mögött az egyéniben.