Közhely, hogy az erőviszonyok pályáról pályára változnak idén, azonban a Mercedes hálás lehet a Ferrari küszködéséért, ugyanis Szingapúrban és Malajziában is ennek köszönhették, hogy nem kaptak verést.

Szepangban Lewis Hamilton ugyan megszerezte pályafutása 70. pole-ját és végül a 2. helyen intették le – Vallteri Bottas ugyanakkor nem tudott az 5. helynél előrébb lépni –, de az ezüstnyilak versenytempója egyszerűen hiányzott, a Red Bull-os Max Verstappen lazán, erőből előzte meg a háromszoros világbajnok angolt, és ha nincs Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen motorhibája, mindkét vörös autó is előttük lehetett volna.

“Súlyos kérdőjelekkel távozunk Malajziából, a következő pár napban válaszokat kell találnunk, hogy az idény utolsó negyedében is előre tartsunk, az élen küzdhessünk. Lewis nagyszerű munkával hozta ma a 2. helyet, míg Valtteri a hétvége kezdetétől küszködött, nem tudta ezt a tempót hozni, az 5. lett” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff a Forma-1-es Maláj Nagydíj után.

“Néhány kör után világos volt, hogy a Red Bull és a Ferrari autója is jobb a miénkénél, szerencsére azért így is sikerült értékes pontokat hoznunk és mindkét bajnokságban növeltük az előnyünket.”

“Ilyen teljesítményromlást hozó hétvégén nem is remélhettünk ilyen jó eredményt, de ettől még nem veszíthetjük szem elől az előttünk álló feladatot. Tudjuk, hogy Valtteri a lemaradás nem tükrözi a képességeit, a legfőbb dolgunk az, hogy Szuzukára már két versenyképes autót küldjünk pályára. Röviden: sok-sok munka vár ránk, ha Abu-Dzabiban bajnoki címeket akarunk ünnepelni” – tette hozzá.