A volt tudomány- és fejlesztésügyi miniszter, Helge Sande és a Forma-1-ben néhány éve a Lotus szponzoraként már feltűnt Saxo Bank volt tulajdonosa, Lars Seier Christensen által vezetett csoportosulás keményen dolgozik azon, hogy 2020-ra Koppenhága utcáin, a parlamentet és nevezetességeket, hidakat érintő pályán versenyezzenek az F1-esek.

Sander a szingapúri versenyhétvégén tárgyalt az F1-vezér Chase Carey-vel és a sportág marketingügyeit irányító Sean Bratchesszel a Dán Nagydíj tető alá hozásáról.

A pálya nyomvonalát az egykor F1-pilóta Jan Magnussen a Forma-1 állandó tervezőjével, Hermann Tilkével közösen rajzolta meg.

Úgy tudni, a projekt bírja a kormányzat, a királyi család és Koppenhága városvezetésének támogatását is, ugyanakkor a pénzügyi hátteret nem állami és önkormányzati forrásokból, hanem piaci szereplők, befektetők bevonásával kellene megteremteni.

A projekt támogatói meg vannak győződve róla, hogy a koppenhágai utcai futamra könnyedén eladnának miden jegyet, a siker garantált, ugyanakkor a helyi zöldek és általában a város hétköznapi működését féltők ellenzik a Forma-1-et.

A Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media bevallottan szeretne a jövőben több városi, eseményszámba menő versenyt látni a naptárban, így Koppenhága jó irányt választott.