Lewis Hamiltonnal a Mercedes egyértelműen a fiatalok felé szeretne nyitni, de az angol pilóta celebélete, extravagáns hóbortjai, közösségi médiás posztjai időnként már jócskán kilógnak a brand kereteiből, az elmúlt két hétben például a vegán életmódot kezdte propagálni, majd határozott állást foglalt az USA-ban tűzforró politikai témának számító NFL-es letérdelése-nem térdelések kérdésében is.

A Mercinél nem is tagadják, hogy ilyen szempontból problémás figura az angol versenyző, de a pályán nyújtott teljesítménye miatt sok mindent elnéznek neki.

“Ha Ferrarit vezet a közúton, hát Ferrarit vezet. Nem zárhatjuk ketrecbe. Néha kapunk pár új ősz hajszálat miatta, de ha nehéz a helyzet, jobb embert nem is kívánhatunk a Merci ülésébe” – nyilatkozta a csapatfőnök Toto Wolff a svájci Speed Weeknek.

A Mercedes marketingfőnöke, Jens Thiemer szerint Hamilton dolgai még beleférnek a keretekbe:

“Nem marionettfigurákat vagy robotokat akarunk. Egyes személyiségek problémásabbak, de szerintem hiba lenne túl sok szabályt szabni. A versenyzőknek tekintettel kell lenniük a mögöttük álló brandre, ugyanakkor nekünk is hagyni kell, hogy önmaguk lehessenek.”