A McLarennél a harmadik küszködős évvel betelt a pohár, és hosszas tárgyalások után a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíj előtt eldőlt, hogy a csapat búcsút int a Hondának, 2018-tól a Renault erőforrásaival folytatja.

Motorszállítókat illető bejelentések mellett ugyanakkor nem érkezett hír arról, mi is lesz a 2017 végén lejáró szerződésű Fernando Alonsóval, a spanyol arról beszélt Szingapúrban, hogy tájékozódni akar, még néhány hét, mire eldönti, merre tovább.

A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier meg van győződve róla, hogy Alonso nem akar távozni a csapattól:

“Ahogy hónapok óta mondogatja, őt csakis az érdekli, hogy versenyképes autója legyen. Ez az ő szempontja. Ami minket illet, nagyon örülünk, hogy a McLaren tulajdonosai a sportszempontok és nem a pénzügyek alapján döntöttek, azaz motort cserélünk.”

“Tudjuk, hogy ma is jó kasztnink van, amivel egyenlő motorral a top3-ban lehetnénk, szóval ez a cég szempontjából is fontos volt, akármi is legyen Fernandóval. Meg kellett tehát hozni ezt a döntést, persze a versenyképességhez nemcsak jó motor, hanem versenyző is kell. Fernando itt lép be a képbe. Az első a McLaren, de a csomaghoz hozzátartozik a pilóta is” – magyarázta a Forma-1 hivatalos oldalának.

“Fernando maradni akar. A testbeszédén, a szavain is látni. De vannak még marketingügyek, amiket el kell rendezni, de Zak (Brown, McLaren-vezér) dolgozik az ügyön.”