Kilenc futamgyőzelemmel, a gyakorlatilag már most a tarsolyban lévő konstruktőri bajnoki címmel és az egyéniben Lewis Hamilton által bírt 28 pontos előnnyel természetesen nincs ok az elkeseredésre, de az tény, hogy a Mercedes idei autója nem tökéletes, a szezon elején nem bírt a gumikkal, a nagy leszorítóerőt kívánó, lassabb, kanyargós pályákon pedig nincs igazán otthon.

Monacóban és a Hungaroringen a Ferrari kettős győzelmet is hozott, és a katasztrofális rajtbaleset híján simán meglehetett volna ez a múlt vasárnapi Szingapúri Nagydíjon is. A végül a futamot megnyerő Lewis Hamilton úgy véli, a Merci alapvető hibái idén már nem javíthatók, pedig lesz még olyan helyszín, ahol ezek újra hangsúlyt kapnának.

“Tudjuk, hogyan, mit csinálhatunk a jövőben, hogy kijavítsuk a dolgot. De ennél az autónál már nem lesz ilyen, a jövő évire marad. Arra pedig nagyon figyelnünk kell, hogy a megoldás nehogy rontson az autón, ugyanis minden más szempontból elég jó” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok.

“Malajziában szerintem rendben leszünk. Aztán jön Japán, az ottani nagy leszorítóerős pálya, az szoros lehet, a Red Bull mindig nagyon erős ott, szóval biztosan nem lesz a kedvencünk. Austinnal nem lesz gondunk. Szerintem még Brazília lesz, ahol erősek lesznek, a Ferrari különösen.”

“De nehéz jósolgatni. Lehet, hogy Mexikóban például mindenki a maximális leszorítóerőt alkalmazza, mert a nagy magasság miatt kicsi a légellenállás, így a miénknél jobb leszorítóerejű autók előnyben lesznek. De ez csak találgatás, majd meglátjuk, amikor ott leszünk” – magyarázta Hamilton.