A pontversenyt vezető Lewis Hamiltont meglepte a Ferrari tempója a Szingapúri Nagydíj időmérőjén, melyet Sebastian Vettel nyert meg. A csendes pénteki nap után szombatra feltámadt az olasz istálló, és a négyszeres világbajnok három tizedmásodperccel gyorsabb kört futott üldözőinél.

Hamiltonnak azonban nem volt könnyű időmérője, mindkét Ferrari és Red Bull megelőzte. A pilóta számított arra, hogy küszködni fognak Szingapúrban, de „sokkolta”, hogy mennyivel erősebb volt Vettel.

„Tudtuk, hogy kemény lehet ez a nap. Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy ilyen erős lesz a Ferrari. A Red Bull esetén sejtettük, hogy gyorsak lesznek. Mindent kihoztam az autóból, vagy még annál is többet. Kipréseltem belőle az utolsó cseppet is! Az életemért küzdöttem a volánnál, nem hittem volna, hogy ennyire le leszünk maradva!”

A szingapúri pályánál lehetett számítani az ezüstnyilak gyengébb teljesítményére riválisaikhoz képest, az elmúlt években gyakran megszenvedtek a Marina Bay aszfaltcsíkján.

„Nem tudom, hol gyorsult ennyit a Ferrari. Különös, hogy versenyről versenyre változik az állás, de remélem, a hátralévő futamokon nagyon erősek leszünk” – mondta Hamilton. „Szar előzni ezen a pályán, általában hosszú vonatozásba torkollik a verseny. Nem lesz egyszerű.”

„A rajt egy jó lehetőség lesz, illetve a stratégiát is lehet alakítani, esetleg egy safety car, ki tudja? Azt hiszem, holnap hosszú távra játszom, ez egy maraton, nem sprint. Megterhelő, hosszú futam lesz, akár unalmas is. Reménykedek, hogy legalább egy Ferrarit megelőzök a rajtnál – az sokat segítene” – zárta a brit pilóta.

F1: Hamilton az életéért küzdött 1Valtteri Bottas számára sem alakult jól az időmérő, mindössze hatodik lett. „A különbség túl nagy számunkra. Két hete még jók voltunk Monzában, most pedig eléggé szenvedünk. Ez kiemeli, hogy még vannak gondjaink a leszorítóerővel és a mechanikai tapadással az ilyen pályákon. Ezen dolgoznunk kell.”

A Mercedes kilátásairól is ejtett néhány szót a finn versenyző. „Holnap verseny, tudjuk, hogy nem elég gyors az autónk a dobogóhoz. Ez a helyzet” – zárta Bottas.