Bár hivatalos bejelentés még nincs – talán holnap délre várható – nyílt titok, hogy a McLaren és a Toro Rosso motorszállítót cserél 2018-ra, a wokingiak Renault-val folytatják, míg a Red Bull kisebbik csapata a Hondával folytatja.

A brit bulvárlap Daily Mail F1-es tudósítója, Jonathan McEvoy ma azzal fejelte ezt meg, hogy a szerződésbontogatás jövőre is folytatódik, miután a Renault tájékoztatta a Red Bullt, hogy a jövő év végén teljesen szakítanak velük, a Red Bull Racingnek sem kívánnak tovább motort szállítani. Lehetséges, hogy ezt is bejelentik holnap.

Ha a hír tényleg igaz, a Red Bullnál elkezdhetnek imádkozni, hogy 2019-re versenyképes legyen a Honda, máskülönben nagy bajban lesznek, a fordulat akár Daniel Ricciardo és Max Verstappen elvesztéséhez is vezethet.

Bár a McLaren-Renault összeborulás azt sejteti, hogy Fernando Alonso hosszabbít az angol csapattal, a paddockban az a hír járja, hogy az ezt illető, eredetileg szombatra tervezett bejelentést elnapolták, az utolsó simítások még folynak, csak Szingapúr után véglegesítik a helyzetet.