A Mercedes szerdán bejelentette, hogy a korábbi nyilatkozataiknak megfelelően 2018-ra is megtartják a csapathoz az év elején, a váratlanul visszavonul világbajnok, Nico Rosberg helyére érkezett Valtteri Bottast. Szintén a korábbi megszólalásokkal összhangban a finn egyéves hosszabbítást kapott, a Merci ugyanis nyitva akarja tartani a lehetőségeit 2019-re.

“Megtiszteltetés, hogy 2018-ban is folytathatom a munkát a Mercedesnél, a család tagja maradhatok. Közösen folytatjuk a fejlődést, napról napra erősebbek leszünk, a kemény munka mellett pedig a csillagos ég a határ. Versenyzőként nagyon sokat fejlődtem és tanultam eddig, és máris volt néhány szép pillanatom idén” – utalt arra a finn, hogy az ezüstnyíl volánjánál két pole-t és két futamgyőzelmet is szerzett.

“Nagy hatással volt rám a csapat mentalitása, elszántsága és az a szellemiség, ami itt található. A Lewisszal való munka is jól alakult, tetszik a kölcsönös tisztelet és a csapat sikereire irányuló közös szándék” – magyarázta Bottas.

“Amikor a csapat leigazolt a 2017-es idényre, nagy bizalmat előlegeztek meg nekem, az új, 2018-ra szóló szerződés pedig azt mutatja, hogy megszolgáltam a bizalmat. Nagyon örülök, hogy Mercedesszel szerezhettem meg az első futamgyőzelmeimet!”

“Szeretnék köszönetet mondani a vezetésnek, a Brackley-ben és Brixworth-ben dolgozóknak, a versenystábnak és a szurkolóknak is a támogatásért és bizalomért! Nagyon sokat jelent ez számomra” – tette hozzá.