Bár Spában a vártnál szorosabb volt a verseny a Mercedes és a Ferrari között, Hamiltonék a hazai pályán, Monzában lazán verték a Scuderiát, tovább növelve előnyüket a konstruktőri bajnokságban, ráadásul egyéniben is átvéve a vezetést Sebastian Vetteltől.

A monzai dominancia után mégsem a bizakodás jellemzi a Mercedest, tartanak a hétvégén következő Forma-1-es Szingapúri Nagydíjtól. 2015-ben a csapat csúnyán leszerepelt az utcai pályán, és bár tavaly sikerült győzelemmel szépíteni, a versenyhelyszín most is inkább a Ferrarinak fekszik majd, véli Toto Wolff csapatfőnök:

“2015-ben Szingapúr az elmúlt évek egyik legfájdalmasabb élményét jelentette számunkra, de utána nekigyürkőztünk, tanultunk belőle és tavaly sikerült egy szép győzelemmel kiköszörülni a csorbát. Ugyanakkor a győzelem ellenére is valahogy nehezen boldogulunk a a viszonylag rövid egyenesekből, éles kanyarokból álló, huplis pályán. Abban a tudatban érkezünk Ázsiába, hogy nagy kihívás vár ránk.”

“Idén eddig pályáról pályára, a helyszín jellegétől függően változtak az erőviszonyok. Papíron a szingapúri pálya a Ferrarinak és a Red Bullnak kedvez. Mindkét csapat jól szerepel a lassabb, maximális leszorítóerőt kívánó pályákon, mi viszont küszködtünk ez ilyen helyszíneken 2017-ben. Néha egyszerűen az autó génjeiből fakad ez. De tanultunk Monacóból, Magyarországra már sokkal erősebbek lettünk, sokkal jobban értjük, hogy hozzuk ki a legtöbbet a kasztniból” – magyarázta az osztrák.

A Mercedes csapatelnöke, egykori Ferrari-pilóta, háromszoros világbajnok Niki Lauda szintén a maranellóiakat tartja a favoritnak:

“A szívem a Ferrarié, de az eszem a Mercedesszel van. De számomra ez nem jelent gondot. Győztünk Monzában, ami rosszul jött a Ferrarinak a számukra legfontosabb versenyen. De lehet, hogy Szingapúrban fordít Vettel. A Ferrari jó néhányszor gyorsabb volt a Mercedesnél idén. Spában Vettel nagyon közel volt. Rendben, Monzában nem annyira, de szerintem csak mellényúltak a beállításokkal. Szingapúrban a Ferrari lesz a favorit, persze nehéz megmondani, ki győz. Reményeim szerint Hamilton.”

A Mercedes 13 forduló után 62 ponttal vezet a Ferrari előtt a konstruktőri bajnokságban, míg egyéniben Lewis Hamilton 3 ponttal áll Sebastian Vettel előtt.