Az előző pár évben a világbajnokság szempontjából az égvilágon semmit sem számított, hogy a Mercedes mikor tette takarékra az adott évi fejlesztéseket, hogy a következő szezonra koncentráljon, hiszen akkora volt a fölényük, hogy a konstruktőri cím garantáltan az övék volt, a kérdés csak az lehetett, melyik pilótájuk viszi az egyénit.

Idén a Ferrari és Sebastian Vettel képében igazi ellenfele van mindkét bajnokságban, ezért Lewis Hamilton szerint kulcsfontosságú lesz, mikor jön az átállás.

“A fejlesztési tempót tekintve a legjobbak között vagyunk. De komoly zsonglőrmutatvány, hogy mennyire koncentrálunk a jövő évi autóra. Nem szeretnénk az utolsók lenni, akik átállnak. Szerintem arról szól a verseny, hogy kitaláljuk, meddig folytatjuk az idei autó fejlesztését és mikor fejezzük be, hogy aztán nekifogjunk a jövő évi munkának. Ez a csatát fejben vívjuk meg a Ferrarival. De remélem, hogy jönnek még fejlesztések, szükség van rájuk ahhoz, hogy nyerhessünk idén, az biztos” – magyarázta az angol.

A Mercedes viszonylag kényelmes, 44 pontos előnnyel vezet a Ferrari ellőtt a konstruktőriben, az egyéniben viszont mindössze 7 pontocska választja el Hamiltont az éllovas Vetteltől. Az angol úgy véli, a küzdelem az utolsó fordulóig tart majd, legalábbis ha nem szól bele a technika ördöge:

“A legvégéig megy majd a verseny. Szerintem a megbízhatóság, az inga kilengése, az egymáshoz viszonyított teljesítmény apró változása dönt majd, és persze az, hogy ki vezet jobban és kiszámíthatóbban.”