A Pirelli még mindig nem talált választ arra, hogy mi okozta a lassú kanyarok kijáratában jelentkező furcsa jelenséget Belgiumban, és mivel nincs megfejtés, az olaszok szerint Monzában újra megismétlődhet a jelenség.

A Forma-1-ben korábban soha nem figyeltek meg ilyen hullámokat, és noha magukat az abroncsokat nem veszélyeztették szerkezetileg, hozzájárultak Lance Stroll Williamsének sérüléséhez az időmérőn.

“Lehetséges, hogy Monzában ismét látjuk majd a hullámokat, mert nagy fékezések után nagy a tapadás a lassú sikánok kijáratában” – magyarázta a Pirelli F1-es igazgatója, Mario Isola.

“De meg kell értenünk, milyen hatásai lehetnek ennek a tapadásnak, és persze fontos az is, mennyire durva az aszfalt. Nem biztos, hogy Monzában minden ugyanúgy lesz, de nem lehet kizárni.”

Isola szerint a Pirelli milánói központjában folytatják a vizsgálatokat annak kiderítésére, mi történhetett. “Korábban láttunk már hasonlót az abroncsok oldalfalán, de ez most a futófelületet érintette. Megfeszített erővel dolgozunk a megfejtésen.”