A múlt vasárnapi Belga Nagydíjon a Red Bull-os Max Verstappen a hazai futamának számító verseny 8. körén kiesett, idén már negyedik alkalommal a hajtáslánc meghibásodása miatt.

A motorszállító Renault Forma-1-es tanácsadójaként dolgozó négyszeres világbajnok Alain Prost rögtön bocsánatot kért a holland pilótától és azóta megtette ezt a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul is.

“A mostani probléma gyökere az elektronikai rendszerben volt. Bocsánatot kérek a Red Bulltól és különösen Maxtól és a szurkolóitól, akik ugyanolyan csalódottak, mint mi. A Red Bull-lal szorosan együttműködve egyeztetünk a további menetrendről, hogy kiiktassuk az ilyen problémákat, amely miatt most nem aknázhatták ki a csomagjukban rejlő potenciált” – magyarázta a francia.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a verseny után elfogadhatatlannak bélyegezte az állandó meghibásodásokat, hangsúlyozta, hogy épp elég sokat fizetnek a motorokért ahhoz, hogy az ilyesmi ne férjen bele, leszögezte, hogy jelenleg nem kapnak megfelelő szolgáltatást és terméket a Renault-tól a pénzükért.

Horner hozzátette, hogy a spái hiba után Verstappenre valószínűleg motorcserés hátrasorolás vár majd a hétvégén következő Olasz Nagydíjon.