Lewis Hamilton a biztonsági autós nehezítés és az ezzel járó, kettővel keményebb gumikeverék ellenére is megnyerte a Belga Nagydíjat, de az angol szerint aggasztó, hogy Sebastian Vettel végig a nyomában tudott maradni a Ferrarival.

“Azt hiszem, a Ferrari összességében gyorsabb volt, csak sikerült sakkban tartanom Sebastiant” – mondta Hamilton. “Ha a pályán fordított sorrendben lettünk volna, nem hinném, hogy ugyanúgy tudtam volna tapadni rá, ahogy ő tette velem.”

“Ha valaki azt hiszi, hogy a miénk a legjobb autó, át kellene ezt gondolnia újra. Talán nálunk van a teljesítményelőny, de ez nem elég, folyamatosan javulnunk kell.”

“A következő, monzai hétvége forgatókönyve hasonló lehet a belgiumihoz, de az igazi teszt Szingapúrban jön, ahol a Ferrari ismét nagyon gyors lehet.”

“A Ferrarié eddig a legkiegyensúlyozottabb szezon, és ugyan kiváló hétvégénk volt, ez csak arra volt elég, hogy éppen csak előttük maradjunk. Remélem, van még tartalékunk, mert mindenre szükségünk lesz, ha meg akarjuk nyerni ezt a szezont.”

Toto Wolff csapatfőnököt is meglepte a Ferrari ereje. “Nagyszerűen dolgoztak, olyan fejlesztési csomaggal készültek, ami a jelek szerint működik” – vélekedett Wolff. “Ez Silverstone-hoz hasonlóan egy olyan pálya, amely elvileg nem fekszik nekik, ehhez képest a vártnál sokkal közelebb voltak.”

“Továbbra is tartanunk kell a fejlesztések tempóját, és a megbízhatóságban sem engedhetünk meg kisiklást.”

Vettel is elégedetten értékelt. “Összességében nagyon jó volt az autó” – nyilatkozta a német. “Nem változtattunk túl sokat Silverstone-hoz képest, ami egyébként mutatja, hogy az csak egy elrontott hétvége volt. Azóta különösen versenytempóban léptünk előre, nagyon-nagyon elégedett vagyok.”

“Jó úton járunk, és nem hinném, hogy mostantól várna ránk olyan pálya, amelytől félnünk kellene.”