Fernando Alonso a 10. helyről indult a Belga Nagydíjon, amit a renault-s Jolyon Palmertől örökölt meg, aki sebességváltó-csere miatt bukott öt helyet a rajtra. A mclarenes spanyol a futam első körén a 7. helyre ugrott fel, de a Honda-motor gyengesége miatt igen gyorsan visszaesett, később már a top10-en kívül küzdött, többek között Palmerrel, akit a 12. pozícióért folytatott csatában igen agresszíven tolt ki a 8-as kanyarban.

A versenybírók nem foglalkoztak az esettel, Alonso pedig végül be sem fejezte a versenyt – lehetséges, hogy ép autóval állt ki a garázsba –, de Palmert ez nem vigasztalta, szerinte a kétszeres bajnok büntetést érdemelt volna.

“Beszorultunk Alonso mögé, aki egészen egyértelműen leszorított a pályáról. Ha engem kérdeznek, szerintem nem volt különbség a mostani és Kevin (Magnussen) és Hulk(enberg) (hungaroringi) esete között. Ugyanaz volt a helyzet. Nem tudom, hogy büntetik-e, de én két helyet buktam ezen” – magyarázta.

“A kanyar közepén egyszer csak úgy döntött, hogy leszorít a pályáról, pont ugyanúgy, mint Magnussen Hülkenberget. Majd a versenybírók eldöntik. De ha Magnussennek büntetés járt, Alonsót is büntetni kellene!”