A McLaren-Hondánál 2015 óta küszködő Fernando Alonso korábban azt mondta, ha szeptemberig nem látja jelét annak, hogy nyerhet a csapattal, nem fogja megújítani 2017 végén lejáró szerződését, azonban egyelőre még nem tudni, valóban távozik-e, és ha igen, hova megy.

Spában pénteken felröppent, hogy a kétszeres világbajnokot a Williams fogadná, de amikor Alonsónál rákérdeztek erre, csak általánosságban felelt:

“Több ajánlatot is kaptam. Ezek 60 százalékára rögtön nemet mondtam, de a maradék 40 százalék még nyitott. Nem fogok kapkodni, a lehető legtovább kivárok.”

A Williams technikai főnöke Paddy Lowe nem volt hajlandó megerősíteni, hogy tárgyaltak-tárgyalnak Alonsóval, de azt elismerte, hogy a jó pilóta fontos a csapat előrelépéséhez:

“A győzelemhez jó versenyzőkre és jó autókra van szükség, de egy kicsit tyúk vagy a tojás helyzet ez. Minél jobb az autó, annál jobb pilótákat lehet megszerezni, egy jó pilótával viszont az egész csapat motivációja jobb. Sok nagyszerű versenyző van, mi pedig igyekszünk az elérhető legjobbakat megszerezni.”

Bár a Williams a 2014-es szabályváltozások után a Mercedes-motorral két erős évet produkált, tavaly óta már visszaesett a csapat, pillanatnyilag a konstruktőri bajnokság ötödik helyén állnak. A McLaren ugyan csak a 9., és egyelőre közelében sincs az Alonso által elvárt nyerő formának, lassan azért látható a fejlődés, így nagy kérdés, megéri-e az esetleges áttörés előtt egy szintén nem nyerő csapathoz átigazolni.