A Forma-1-es Belga Nagydíj második edzésén Lewis Hamilton 262 ezredes előnnyel zárt az élen, az angol igen pozitívan nyilatkozott az első nap végén:

“Nagyszerű újra vezetni! A mai az egyik legerősebb péntekünk volt idén. Az autó rögtön minden tekintetben erősnek tűnt. Már az első szabadedzés elején azonnal jó irányba indultunk a beállításokkal, ami igazán biztató kezdés a hétvégére. A hosszú etapokon szorosnak tűnik a verseny, de a lehető legjobban kezdtük a hétvégét.”

 

Räikkönen: Nem volt rossz… 1

 

Hamilton csapattársa, Valtteri Bottas nem volt ennyire elégedett:

“Összességében nehéz nap volt. Nem ment könnyen a beállítások megtalálása, kezdetben nem igazán éreztem a dolgot. De végül javult a helyzet, nagy lépéseket tettünk. Általánosságban jónak tűnik az autó, azonban van még tér az optimalizálásra.”

Az első edzésen az élen, a másodikon 26 ezreddel Hamilton mögött végző Kimi Räikkönen bizakodóan értékelt:

“Nem volt rossz. Szeretnénk még ezt-azt kipróbálni, a nap az eső miatt rövidebb volt. Nem volt rossz kezdés, de sok dolgunk lesz még este, hogy szombatra javuljunk. Egyértelműen közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint a többiek, de ez csak a péntek volt, továbbra is ilyen keményen kell dolgoznunk. Remélhetőleg még gyorsabbak leszünk, elég gyorsak a Mercedes megveréséhez” – magyarázta a finn, cáfolva, hogy Spa jobban fekszik neki, mint a többi pálya.

“Ez a helyszín semmivel sem különlegesebb számomra, mint a többi, de valóban élvezem a vezetést itt. Ahogy mondtam, nem volt rossz kezdés, sima péntek volt. Dolgozunk tovább, ahogy eddig, aztán remélhetőleg holnap erősebbek leszünk.”

 

Räikkönen: Nem volt rossz… 2

A bajnoki éllovas Sebastian Vettelnek nem ment igazán pénteken, tudja, hogy gyorsulnia kell.

“Nem vagyok igazán elégedett. Az eső miatt spóroltunk az autóval, de nyilván nem ez volt a cél. Vannak még hiányzó válaszok a gumikat illetően. Az autó összességében jó, de még össze kell rakni a dolgokat” – magyarázta. “Úgy gondolom, nagyon erősnek tűnt a Mercedes. Minden egyes etapjukban benne volt, hogy gyorsak legyenek. Hosszú a pálya, szóval nem könnyű mindent jól összerakni. Mindenki a köridőket figyeli, de azért ennél többről szól a dolog.”

Räikkönen: Nem volt rossz… 3

A Red Bull, pontosabban Max Verstappen péntek délután Bottas és Vettel tempóját hozta, de nem hiszi, hogy az időmérőn is egy szinten lesznek.

“Azt hiszem, az autó alapvetően jó volt. Persze mindig szeretnénk javulni, de nem voltunk messze. De pillanatnyilag túl sok időt veszítünk az egyeneseken, ezért is próbálkozott Daniel egy más megközelítéssel, de úgy tűnik, az is elég nehéz. A Mercedes és a Ferrari? Csak várjuk meg az időmérőt! Akkor rögtön feltekerik majd a motort! Én remélem, hogy esni fog. Egyelőre nem úgy fest, de sose lehet tudni.”