Lewis Hamilton szerezte meg az első rajthelyet a 2017-es Belga Nagydíjon. A brit pilóta amellett, hogy köridejével új pályacsúcsot állított fel a spa-francorchamps-ban, utolérte az örökranglistán a pole-pozíciók terén a hétszeres világbajnokot, Michael Schumachert. Mindkettőjüknek 68. rajtelsőségük van, amihez a helyszínen gratulál Ross Brawn, aki a Schumacher család jókívánságait is tolmácsolta.

Lewis Hamilton (1.):

„Először is óriási köszönet a szurkolóknak, mindig rengetegen vannak, sok-sok brit és holland szurkoló egyaránt, köszönjük, hogy eljöttek! Szinte el sem hiszem, hatalmas köszönet a csapatnak, Rossnak [Brawn], fontos szerepe volt a csapatnál, annak, hogy most itt lehetek, neki is van része. Hihetetlen munkát végez a csapat, Valtteri is jó munkát végzett, a Ferrarik előtt van, hihetetlen! Ez az egyik kedvenc pályám, egy ilyen kört összerakni egy álom. Az világ legjobb állása az enyém, hálás vagyok, hogy itt lehetek!”

„Különleges érzés, és az üzenetért, amit Ross átadott a Schumacher családtól, szeretnék köszönetet mondani. Imádkozok Michaelért és a családjáért, kiváltság, hogy versenyezhettem vele, már a gokartos időszakomban Kerpenben, illetve a pályán is, ez egy kiváltság, hogy egy szinten lehetek vele az első rajthelyek tekintetében. Mindig is ő lesz minden idők egyik legnagyobbika.”

„Remek nyaralásom volt, frissen tértem vissza, ez a legjobb módja, hogy egy hétvégét elkezdjünk. Kemény lesz, de a csapat, az emberek a gyárban felkészültek a szezon második felére.”

Sebastian Vettel (2.):

„Ez egy jó kör volt a legjobbkor. Nem a legjobb, hogy Lewis nyert. Jó érzés volt, de egy kicsit elkönnyült később az autó eleje, különösen a kettes szektorban a közepes tempójú kanyarokban, hiányoltam a visszajelzést, de az utolsó körben jobban élt a kocsi, már az első kanyarban éreztem, aztán szerencsém volt, mivel Kimi szélárnyékot adott nekem. Azt hiszem, így könnyebbé tettem a dolgom Valtterivel szemben. Jó pozíciót értünk el, nagyszerű munkát végzett a csapat, várom a versenyt.”

„Eddig jónak tűnik a versenytempónk, remélem, így is marad. Az egykörös etapok trükkösebbnek tűntek, de a megtankolt, hosszú etapok rendben voltak. Megnézzük a stratégiát, hogy mit lehet belőle kihozni. Persze a Mercedes is gyors lesz, de nem véletlen vagyunk az első sorban.”

Valtteri Bottas (3.):

„Jó lett volna az első sorból indulni, de így sem rossz rajthely ez. Az első rajtkockát céloztam meg, de Lewis tökéletes munkát végzett egész hétvégén. Valamiért kicsit küszködök, nem tudok eléggé közel kerülni, de meg fogjuk vizsgálni. Már a holnapra gondolok. Idén megszereztem az első néhány győzelmem, de szeretnék még nyerni, ez a küldetésem. Csapatként erős eredményt szeretnénk elérni, mindent megteszek ezért. A saját feladatomra koncentrálok.”