Nico Rosberg a 2016-os világbajnoki cím megnyerése után néhány nappal váratlanul bejelentette Forma-1-es visszavonulását, a Mercedesnek tavaly decemberben kellett utódot keresnie a német helyére.

A csapat a williamses Valtteri Bottast választotta, aki azóta két pole-lal, két futamgyőzelemmel és rendszeres dobogós helyezésekkel hálálta meg a bizalmat, ráadásul úgy hajlandó Lewis Hamilton mellett csapatjátékosként asszisztálni, hogy maga is bajnoki esélyes a szezon félideje után.

Rosberg nagy elismeréssel beszélt utódjáról a német Auto Bildnek:

“Igazán lenyűgözött. Lehet, hogy ő a tökéletes versenyző, ugyanis képes csakis önmagára koncentrálni, ez pedig gyorssá teszi és egyenletes teljesítményt nyújt” – mondta.

Az előző három évben példátlanul domináló Mercedes idén komoly ellenfélre akadt a Ferrari képében, a szezon elején az olasz csapat előnyben volt velük szemben, de még legutóbb, a Magyar Nagydíjon is képesek voltak erőből verni a címvédőket. Rosberg ugyanakkor nem hiszi, hogy a távozása meggyengítette volna a Mercit.

“Ezt azért nem mondanám, de persze nem volt könnyű számukra a kiszállásom, főleg, hogy új szabályrendszer is jött. Nem a Ferrari ellen mondom, de azért ők jóval korábban nekiállhattak az idei autónak, szóval ebben rejlett az előnyük oka. De a Mercedes továbbra is nagyon-nagyon erős, ha megnézzük az autót, lenyűgöző, milyen aprólékos munkát végeztek!”