Lewis Hamilton jelenlegi mercedeses szerződése 2018 végén lejár, és bár valószínű a hosszabbítás, egyelőre sokan kíváncsian várják, hogyan alakul a pilótapiac jövőre, mozdul-e vajon a háromszoros világbajnok angol, például a Ferrarihoz, Sebastia Vettel helyére.

A 32 éves pilóta egy friss interjúban gyakorlatilag kizárta a csapatváltást.

“Ha csapatot váltanék, akkor az itt tanultakat kellene ott hasznosítani, de valóban szeretném ezt? Szükség van erre?” – mondta.

“Természetesen látok ilyen csapatokat, ott a Williams, belegondolok, hogy milyen menő lenne egy nap ott vezetni, visszajuttatni őket a csúcsra, de nekem sincs varázspálcám. Nem tudom, meddig tartana a dolog, vagy hogy egyáltalán lehetséges-e, csak annyit tudok, hogy rajongok Frankért és a Williamsért.”

Hamilton elismeri, hogy a Ferrari esetleg reális lehetőség lenne, de a Mercedeshez az eredményeknél több köti, nagyon otthon érzi magát a német márkánál.

“Egyetlen csapat van, amelyik tényleg érdekes lehetne, a Ferrari, de egyelőre nagyon szeretek itt lenni, szeretem a főnökeimet, a munkatársakat és azt, amit a cég képvisel. Nagyon jól érzem magam itt. Nem is képzeltem, hogy ennyire jó lesz itt, amikor leszerződtem; nem is az eredményekről van szó, az egész atmoszféráról. Jobbat nem is kívánhattam volna, meggyőződésem, hogy egyetlen másik csapatnál sincs ilyen légkör. Emellett, az egész motorsportban nincs másik csapat, amelyik úgy gondját viselné a versenyzőinek, mint a Mercedes. Szóval igen nehéz döntés lenne búcsút inteni mindennek.”

“Szóval ha elhagynám a csapatot, akkor a Forma-1-et is abbahagynám. A Mercedes gondját viseli a versenyzőinek, márkanagykövetként később is alkalmazza őket rendezvényeken, reklámokban. Mindenkivel így tettek, nehéz lenne ezt eldobni!”