Verstappen nem találta a megfelelő egyensúlyt az újításokkal ellátott autóján, és elmaradt csapattársától, Daniel Ricciardótól, aki mindkét pénteki edzést megnyerte.

A holland végül az időmérőre összekapta magát. “Nem tudtam megfelelően dolgozni, mindig alul- vagy túlkormányzott volt ott, ahol nem kellett volna” – mondta Verstappen. “Ez volt az egyik legnehezebb hétvége az F1-es karrieremben,így örülök az ötödik helynek.”

“Nem tetszett az autó tegnap, úgyhogy valóban elégedett vagyok azzal, ahol végeztünk. Tegnap elég sokat szenvedtem a kocsival, nem találtam a jó egyensúlyt még az utolsó edzésen sem. Nem éreztem nagyszerűen magam az autóban, alapvetően eléggé magabiztos vagyok a pilótafülkében, de ez most nehezebb volt. Aztán az időmérőn megfordítottuk a helyzetet.”

F1: A Red Bull egyik pilótája sír, a másik nevet 1

“A Q1 és a Q2 jól ment, de tudjuk, hogy a Q3-ra képtelenek vagyunk 4-5 tizedet gyorsulni, nekünk nincs extra motorüzemmódunk. Elégedett vagyok, az utolsó nekifutásom kicsit gyatra lett, több első leszorítóerőt tettünk fel, mint kellett volna, és ez túlkormányzottsághoz vezetett” – zárta gondolatait Verstappen.

Vele szemben csapattársa, az ausztrál Daniel Ricciardo lehangolt volt hatodik rajtpozíciója miatt, fájlalva az időt a harmadik edzésen, amit egy hidraulikus hiba miatt vesztettek el.

“Úgy érzem jobbak vagyunk, mint a hatodik hely, ez elkeserítő” – mondta Ricciardo. “Biztosan tudnék javítani néhány területen, így ez egy szörnyű időmérő volt.”

“Szerintem erősek leszünk holnap. Bárcsak két perc múlva lenne a verseny! Mókás lesz a holnap, biztos nem fogok udvariaskodni!” – zárta mondanivalóját az ausztrál.