A Forma-1 Magyar Nagydíj alkalmából a Mercedes-Benz Hungária ismét megrendezte a már hagyománnyá vált jótékonysági eseményét. Idén a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team pilótái, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas segédkeztek a jó ügy érdekében, melynek köszönhetően 4 millió forint gyűlt össze.

A jótékonysági gálán minden megjelent vendég után tízezer forintot adományozott a Mercedes-Benz Hungária Kft. és partnerei a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára, míg a pilóták személyes tárgyaikat ajánlották fel tombolára. A nem mindennapi összefogásnak hála összesen 4 millió forintnyi adomány gyűlt össze a szervezet számára.

A jótékony felajánlások mellett a két Forma-1-es pilóta, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas számos érdekes információt is megosztottak a színpadi interjúk során. A résztvevők többek között azt is megtudhatták, hogy Lewis Hamilton igazi James Bondként érkezett meg az eseményre, hiszen helikopterrel indult a Hungaroringről, majd hajóra szállt a főváros szívében, és végül gyalog sétált be az est színhelyére. Valtteri Bottas pedig mindenkit meglepve, akcentus nélkül magyarul olvasta fel a kihúzott tombola sorszámait, majd rendkívül szerényen nyilatkozott az idei szezon kiváló eredményeiről.

A Mercedes-Benz és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat együttműködése több mint 25 évre nyúlik vissza. A számtalan nagyszabású jótékonysági akció segítségével az évek során már több mint 120 millió forintot adományozott a vállalat a szervezetnek. Különleges élményt jelentett az NGYSZ által támogatott gyermekek számára, mikor 2012-ben találkozhattak Michael Schumacherrel, aki egy gyermeknek szóló sajtótájékoztató keretében mosolyogva válaszolt a kicsik legkényelmetlenebb kérdéseire is. Egy másik rendhagyó alkalom volt az a 2015-ös jótékonysági aukció, melynek során az első, Kecskeméten gyártott CLA Shooting Brake modellt árverezte el a márka, melyhez – hasonlóan az idei évhez – Lewis Hamilton asszisztált. Az akkori felajánlásoknak hála a Mercedes-Benz hazai képviselete 44 millió forintot gyűjtött a nonprofit szervezet számára. Tavaly pedig egy különleges sajtótájékoztató alkalmával ismét kizárólag az NGYSZ által támogatott gyermekek faggathattak Forma-1 sztárpilótát, így Nico Rosberg kapta a nem mindennapi kérdéseket, mellyel egyben adományokat is gyűjtött.