A Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein kisebb meglepetésre mindkétszer a Red Bull-os Daniel Ricciardo zárt az élen, csak századokkal maradt el attól, hogy megdöntse a 2004 óta álló pályarekordot. Az ausztrál a jó kezdés után úgy érzi, háromesélyes időmérő jöhet a Hungaroringen.

“Jól állunk, erősnek tűnünk. Biztos vagyok benne, hogy holnap mér a többiek is többet mutatnak, de jó helyzetben vagyunk. A holnapi időmérőn kell majd még pár tized, hogy legyen esélyünk a pole-ra, de a mai nap jó volt. A hosszú etapjaink sem voltak rosszak, egyértelműen biztató a helyzet” – nyilatkozta az edzések után.

F1: A Hungaroringen borítja a papírformát a Red Bull? 1

A csapattárs Max Verstappen nem villogott annyira, először hat, másodszor szűk öttizeddel maradt el Ricciardótól, de ő is érzi, hogy a Magyar Nagydíjra hozott fejlesztéseik működnek:

“Nekem nehézkesen indult a nap, gondjaim voltak a balansszal. Ezen dolgoztunk az elején, sok mindent változtattunk az autón, és a második edzés végére már jó volt, de a zászlók miatt nem tudtam befejezni a gyors körömet. Egyértelműen jobban tapad az autó, az eredményekből látható, hogy ott vagyunk az élen, ami nagyon biztató. Jobban állunk, mint a korábbi versenyeken.”