A két héttel ezelőtti Brit Nagydíj utolsó két körén a Ferrari mindkét, addig a 2. és 4. helyen haladó pilótájának a bokszba kellett mennie kerékcserére, ugyanis Kimi Räikkönen bal elsőjéről egy sávban levált a futófelület, míg egy körrel később Sebastian Vettelnél ugyanez a kerék teljes defektet kapott. A finn a 3., a német a 7. helyre esett vissza.

A verseny után a Pirelli jelezte, hogy a gyorselemzésük alapján másféle hibáról volt szó a két versenyzőnél.

Vettel esetéről már a múlt hét végén megállapították, hogy a lassú defekt miatt tartását vesztett abroncs “omlott össze”, most pedig a csapattárs gumiját illető vizsgálat is lezárult.

Räikkönen bal elsőjénél a Pirelli szerint külső tárgy okozott apró sérülést a bal elsőn, az erőhatásoktól pedig levált a futófelület, azonban az abroncs strukturálisan tartotta magát, nyomásából nem veszített, ezért is volt képes a finn lassan, de biztonságosan a bokszutcába hajtani.

A Pirelli a futamon mások által, egyező (25 kör) vagy még hosszabb etapokon használt lágy keverékű bal elsőket is megvizsgálta, tesztelte, mely után egyértelműen kijelenthető, hogy nem a gumi “fáradt el”.