A Red Bull-os Daniel Ricciardo alig várja a hétvégén következő Forma-1-es Magyar Nagydíjat, a Hungaroringi “vakációs” hangulat, a pálya sajátos vonalvezetése és a 2014-es diadala együtt igazán vonzó helyszínné teszik számára a Hungaroringet.

“A 2014-es magyarországi győzelem frankó volt. Nyilván mindig szeretem a győzelmet, de az egy különösen jó verseny volt. A győzelemhez Hamilton és Alonsót is meg kellett előznöm, gyakorlatilag a két legjobbat, szóval menő volt. Nagyon szeretem a pályát és mindig is jó volt hozzám. Már a Forma-1 előtt is nagyon jó hétvégéim voltak ott.”

Ricciardo a pálya második szektorát külön kiemelte, ami az egyik fő kedvence egész évben:

“A Magyar Nagydíj mindig a nyári szünet közelében van, ilyenkor jól érzem magam, és általában az autó is egyre versenyképesebb ekkorra. Valahogy július végére minden helyrezökken. Idén sokkal nagyobb a tapadás, szóval élvezetesebb lesz a pálya. A második szektor lenyűgöző lesz. Az egész F1-ben az egyik legkedvencebb részem. Ha vasárnap forróság lesz, egyértelműen megterhelő lesz a futam és vigyáznom kell, hogy ne egyem teli magam megint hússal szombat este. Ezen a pályán nagyon széles tud lenni az autó, három helyen lehet előzni. Az 1-es kanyarban voltak már jó manővereim, a 2-es kanyarban belülről és kívülről is lehet próbálkozni, mindkét ív működik, és a hajtű is izgalmas.”