A Ferrari a meglepően erős 2017-es kezdés után az elmúlt három-négy versenyhétvégén már nem volt a Mercedes egyenrangú ellenfele, 10 forduló után a Mercedes 55 ponttal vezet a konstruktőri versenyben az olaszok előtt, míg egyéniben Lewis Hamilton mindössze 1, azaz egy, Valtteri Bottas pedig 23 ponttal van lemaradva az éllovas Sebastian Vetteltől.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a kedvező állás és a számukra biztató trend ellenére semmit sem akar elkiabálni:

“Eljutottunk a 2017-es idény feléig, de egyelőre mindkét bajnokság teljesen nyitott. A ponttáblázat alapján látszik, hogy a konstruktőriben van egy kis előnyünk, egyéniben pedig egy kis lemaradásunk. De ez most nem számít, az idény felénél nem osztanak díjakat.”

“A hozzáállásunk az, hogy hétvégéről hétvégére haladunk, minden pályán higgadtan, logikusan építjük a teljesítményünket. A pontokkal később kell foglalkozni.”

Wolff kiemelte, hogy szerinte az utóbbi hétvégéken gyengébb Ferrari biztosan mindent belead majd a szünet előtti utolsó hétvégén:

“Budapesten jön a nyári szünet előtti utolsó verseny. Silverstone-ban fantasztikus hétvégénk volt, de az már a múlt. Magyarországon újra az első edzéstől jól kell dolgoznunk, az ellenfelünk biztosan vissza akar vágni, erre kell készülnünk. A Mercedesnél nem dőlünk hátra, csakis előre tekintünk, a feladat elvégzésére.”