A Ferrari a 2017-es idényt minden várakozást felülmúló versenyképességgel kezdte, az olasz csapat és Sebastian Vettel komoly bajnoki esélyesnek tűnt, de az elmúlt három-négy versenyhétvégén a lendület elfogyott, a Mercedes átvette a kezdeményezést, a maranellói csapat hátránya már 55 pont a konstruktőri versenyben, Vettel pedig mindössze egy egységgel előzi meg az üldöző Lewis Hamiltont.

Olaszországban már-már temetik a Ferrarit, sokak szerint innen már a Mercedesé az idény, de Vettel szerint szó sincs erről:

“Szerintem nincs krízis. Úgy gondolom, hogy a Mercedes tényleg sokat javult, de mi is gyorsak vagyunk, főleg vasárnap” – mondta a La Repubblicának.

“Szombaton veszítünk sokat, ugyanis ha hátulról kezdjük a versenyt, nem lehet mindig előrekapaszkodni. Az autónk a kanyarokban jól viselkedik, jó a balansz. A Copse-ban (az egyik silverstone-i kanyar – a szerk.) 10 km/h-val gyorsabbak is voltunk a Mercedesnél. Aerodinamikailag talán egy kicsit jobbak, ami idén sokat számít, de összességében mi is ott vagyunk.”

A hétvégi Magyar Nagydíj az utolsó futam a nyári szünet előtt, sokak szemében döntő lehet a hungaroringi futam eredménye. Vettel szerint nem: “Nem tudom, hogy döntő-e, de annyi biztos, hogy egész más helyszín, mint Silverstone.”