A Renault idén ünnepli Forma-1-es részvételének 40 éves jubileumát, amelynek alkalmából a francia gyártónál 2003 és 2006, majd 2008-2009-ben versenyző, a csapattal két bajnoki címet nyerő Fernando Alonso is megszólalt.

“Hat évig versenyeztem a Renault-nál, plusz egy évig tesztpilótáskodtam. Fantasztikus csapat, fantasztikus szereplője a motorsportnak, miközben sok gyártó meg sem próbálkozott a versenyzéssel, mert nem érdekelte őket. Ők úgy gondolják, hogy a motorsportban kifejlesztett technológiák nem érdeklik a vásárlóikat, vagy egyszerűen csak nem mernek, nem képesek, nincs meg a tehetségük ahhoz, hogy a versenyzésben állítsák kihívások elé magukat. Számunkra, a versenyzők és a motorsport szerelmesei számára, agyon jó dolog, hogy vannak olyanok, mint a Renault, amely az F1-ben, a raliban és számos más kategóriában is megfordult, gratulálok nekik!” – mondta a spanyol.

A nyilatkozat mögé azért nem érdemes túl sokat látni, jelenleg igen valószínűtlennek tűnik, hogy Alonso a renault-s visszatérésre készülne, és mivel látszólag a Ferrarinál és a Mercedesnél sem lesz számára hely, már az sem ördögtől való elképzelés, hogy inkább a McLarennél marad és reméli a legjobbakat.