Miután a téli teszteken és a szezon első két fordulójában besegített a Saubernél, majd nemrég a másik Ferrari-partner csapatnál, a Haasnál edzéslehetőséget kapott, logikus feltételezésnek tűnt, hogy a maranellói csapat megpróbálja az amerikai gárdánál elhelyezni Antonio Giovinazzit 2018-ra.

Úgy tűnik, ebből nem lesz semmi, az tulajdonos-főnök, Gene Haas elégedett a mostani pilótákkal, állítása szerint jövőre is Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel állnak rajthoz.

“Ugyanazokat a pilótákat küldjük pályára jövőre, mint idén, ez az alap. A folyamatosságnak köszönhetően pedig még jobb csapat is leszünk, mint idén” – mondta a Forma-1 hivatalos oldalának.

F1: A Ferrari-pilótát nem nyomják be a Haashoz 1

 

A Forma-1-ben tavaly bemutatkozott Haas az idei szezon felére elérte a tavaly egész évben gyűjtött pontmennyiségét (29 pont), köszönhetően annak, hogy Esteban Gutierrezzel ellentétben Kevin Magnussen is hozza a maga eredményeit.

“Ő képes pontokat szerezi, ez volt a fő szempont a szerződtetésében. Kevin képes pontokat hozni, ahogy Romain is. Mostanra 29 pontunk van. Tavaly ilyenkor is ugyanennyi volt, de az idény további részében már nem szereztünk többet. Nagyszerű lenne, ha most Abu-Dzabiig összeszednénk még 29-et.”

És hogy mi lesz akkor Giovinazzival? Az olasz ifjonc egyelőre nem aggódik, bízik benne, hogy a Ferrari gondoskodik róla.

“A cél természetesen az, hogy jövőre versenyzőként legyek a Forma-1-ben. Az F1-be nagyon nehéz bekerülni, csak 20 hely van, nem olyan, mint a foci. De ez még csak az első évem a Ferrarinál (hivatalos tartalékosként – a szerk.), nagyon jók hozzám, bízom bennük. Tudják, hogy mivel segíthetnek. Pillanatnyilag az az első, hogy az idei évre kapott feladatomra koncentráljak, hét szabadedzésen vezethetek, aztán majd meglátjuk, mi lesz jövőre. Remélhetőleg találok versenyzői ülést. De egyelőre korai ez még, nem is igazán foglalkozom a jövő évvel, talán szeptemberben kiderül, mi is lesz.”

F1: A Ferrari-pilótát nem nyomják be a Haashoz 2

Giovinazzi hét szabadedzésen vezet idén a Haasnál

A tavaly a GP2-ben a Red Bull-os Pierre Gasly mögött a 2. helyen végző Giovinazzinak ugyanakkor nem csak előre kell figyelnie az F1-es üresedésekre, a Ferrari utánpótlásprogramjában ugyanis nagy riválisa Charles Leclerc, aki a GP2-ről az idei évre Forma-2-re átkeresztelt szériában nagy fölénnyel vezet, jó eséllyel bajnok lesz.