Az augusztus végén következő Belga Nagydíjra öt héttel a verseny előtt minden jegy elfogyott, idén telt ház lesz Spa-Francorchamps-ban. 260 ezer embert várnak, erre Michael Schumacher fénykora, még pontosabban 2001 óta nem volt példa, igaz, míg a kilencvenes évek végén, az ezredforduló környékén Németországból özönlöttek a nézők, most a belga-holland Red Bull-ifjonc és kisebb részben a mclarenes belga újonc, Stoffel Vandoorne miatt telnek meg a lelátók, persze a Német Nagydíj idei elmaradása is segít.

“Így igaz, az összes jegyet eladtuk a lelátókra. Nem csak vasárnapra, hanem a teljes hétvégére. A hatóságok kérésére, biztonsági megfontolásból kénytelenek voltunk korlátozni a piacra dobott jegyek számát, és ezt a keretet már elértük” – mondta a verseny főszervezője, Andre Maes a Motorsport.comnak, hozzátéve, hogy a nézők 10 százaléka Hollandiából jöhet.

“A Max Verstappen-hatás továbbra is létező dolog, ez sokkal fontosabb tényező, mint a Német Nagydíj kidőlése.”

F1: Schumacher számait hozza Verstappen 1

Az idei lesz az 50. Belga Nagydíj, így több különlegességgel is készülnek a szervezők, egyebek mellett a hatszoros spái győztes Michael Schumacher első ottani diadalát hozó autója, az 1992-es Benetton B192-es is pályára lép, bemutatót tartanak vele.

A Belga Nagydíj a növekvő jegyeladások ellenére növekvő veszteségekkel küzd, a Forma-1-es szerződésben lefektetett évente emelkedő rendezési díj és a megnövekedett biztonsági költségek miatt.

Spa-Francorchamps szerződése a 2018-as versennyel jár le, de Maes egyelőre nem kívánt a hosszabbítási tárgyalásokról nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy “a kapcsolatunk kiváló a Liberty Mediával”.