Nemrég jelentették be, hogy az elmúlt három évtizedben a Lotusnál, a Tyrrellnél, az Arrowsnál, a Benettonnál, a Renault-nál, a Caterhamnél, a Toro Rossónál és végül a Williamsnél sport- és csapatigazgatóként dolgozó Steve Nielsen elhagyja a grove-i alakulatot, majd nem hivatalosan az is kiderült, hogy a Forma-1 új tulajdonosaitól kapott feladatot a szakember.

Szerdán hivatalosan is kiderült, hogy Nielsen az F1 sportszakmai irányítását végző Ross Brawn közvetlen alárendeltjeként, sportigazgatói poszton folytatja a munkát, a Forma-1 sport- és műszaki szabályainak előkészítése, kidolgozása lesz a feladata.

“Hosszú évek óta ismerem Steve-et, és személyes tapasztalatból ismerem a képességeit. A kinevezése tovább erősíti a felállítandó munkacsoportot, amelyben az FIA-val és a csapatokkal közösen alakítjuk ki a Forma-1 következő korszakának sport- és műszaki kereteit. Steve elsősorban sport- és szervezési kérdésekkel foglalkozik majd, például ott lesz a Sportmunkacsoport ülésein” – mondta Ross Brawn.