Miután az indiai hatóságok két éve elfogatóparancsot adtak ki ellene, útlevelét pedig bevonták, a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya nem jár a Forma-1-es versenyekre, ahogy tavaly, idén is csak a hazai futamon, a silverstone-i Brit Nagydíjon jelent meg.

A Nagy-Britanniában “bujkáló” indiai üzletember – és tulajdonostársa, a már évek óta börtönben csücsülő Subrata Roy – helyzete miatt logikus felvetés a csapat eladása, de Mallya szerint nincs alapja az ilyen híreszteléseknek:

“Nem történt ilyen kapcsolatfelvétel. 10 év alatt sikeresek lettünk, kivívtuk a tiszteletet, szeretném ki is élvezni ezt” – vetette el az eladás lehetőségét a német Auto Motor und Sportnak nyilatkozva, majd hozzátette, hogy ha hazája el is éri a kiadatását és otthon bíróság elé kerül, a csapatnak nem lesz baja.

“Állok a dolgok elé Indiában, de eddig csakis vádak hangzottak el, nincs semmilyen komoly bizonyíték. Azonban a csapat nélkülem is meglenne, szóval nyugodtan alszom, ugyanis tudom, hogy kiváló helyzetben van a Force India.”

Mallya már korábban elmondta, hogy a csapat nevének megváltoztatására készül, a Force One és a Force Racing közül választ majd, a pilótafelálláson viszont egyáltalán nem szeretne változtatni 2018-ra. Az ifjonc Esteban Ocon le van kötve a jövő évre, Sergio Pereznek viszont még nincs szerződése. A főnök szerint csakis akkor lenne érdemes lépnie, ha a Ferrari hívja. “Azon kívül nálunk van a legjobb helyen, és szerintem ezt ő is érzi” – mondta.