A múlt vasárnapi Brit Nagydíjat sokan a bajnokság fordulópontjának tekintik, ugyanis míg a Mercedes magabiztos kettős győzelmet aratott Sivlerstone-ban, a már a korábbi futamokon is inkább üldözői szerepet játszó Ferrari elhasalt. A címvédő csapat immár 55 ponttal vezet az olaszok előtt a konstruktőri versenyben, Sebastian Vettel egy héttel ezelőtti 20 pontos előnye pedig egyetlen egységre olvadt Lewis Hamiltonnal szemben, ráadásul már Valtteri Bottas is kevesebb mind egy futamgyőzelemre (23 pont) van a némettől.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne egyelőre nem akar a vereségre gondolni, “azonnali reakciót” vár a maranellói gárdától:

“Tudom, hogy ugyanaz a csapat vagytok, mint Monte Carlóban vagy a szezon elején. Nem szabad gyászolnunk a mostani rossz eredményt, helyette azonnali reakciót várok tőletek. Mindig is tudtuk, milyen erős az ellenfél, évekig domináltak, de meggyőződésem, hogy visszatérhetünk oda, ahol voltunk” – mondta a csapattagoknak elmondott beszédében.

Az egykori Renault-főnök, olasz lévén a Ferrari ügyeit is gyakran kommentáló Flavio Briatore viszont már lemondott a Scuderia idei győzelméről:

“Szomorúan mondom ezt, de a Ferrarinak jobbak lennének az esélyei, ha az idény elején jobban kihasználták volna a Mercedes nehézségeit. A Mercedesnek voltak problémái, de már túl vannak rajtuk.”