A Toro Rossó-s Danyiil Kvjat Azerbajdzsán és Ausztria után a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon újabb első körös incidensbe keveredett, ezúttal csapattársát, Carlos Sainzot lökte ki. Az eset után az orosz Sainzot hibáztatta, amiért nem hagyott neki helyet a pályán, de a versenybírók másképp látták, bokszutca-áthajtásos büntetést, majd két büntetőpontot is kiosztottak neki.

A szakkommentátorként dolgozó 1997-es világbajnok, a véleményezésre mindig kész Jacques Villeneuve természetesen erről az ügyről is elmondta a magáét:

“Nem tudom, mit is akar Kvjat. Tudják, mi a legrosszabb az egészben? Hogy a végén még ő panaszkodik a rádión a csapattársára, rá akarja tolni a felelősséget, mintha senki nem látta volna, mi történt. Ez nagyon rossz hozzáállásról árulkodik. Haza kéne küldeni, ez így már ciki.”

“Egy időre otthon kéne hagyni, hogy elgondolkodjon, mert nem ezen a hétvégén szállt el először. Lehet, hogy túl gyors neki az F1, nem is tudom.”

Villeneuve szerint itt az ideje, hogy Kvjat felelősséget vállaljon a tetteiért:

“Ha mindig másra mutogatsz, sosem fogsz tanulni. Mindig magadat hibáztasd, még ha nem is te hibáztál, csakis így lehet fejlődni. Amikor pedig 100 százalékosan a te hibád valami, méghozzá vastagon, akkor egészen szánalmas, ha másra akarod tolni a felelősséget. A Forma-1-es versenyzők általában második esélyt sem kapnak, ő jóval többet kapott már, de úgy tűnik, nem tanul.”